Hi!Ik ben Ariane

En dit is waarom ik Hashtag Momlife ben gestart;

Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest in de sales besloot ik om in 2019 het roer volledig om te gooien en studeerde ik in juli 2021 af als Vitaloog. Ik vind het namelijk onwijs tof om bezig te zijn met wat iemand gelukkig maakt en help iemand graag met het terugbrengen van de balans als deze even kwijt is. Met mijn coaching ervoor kunnen zorgen dat iemand weer gaat leven in plaats van steeds geleefd te worden en helpen bij het veranderen van hun mindset zodat ze zichzelf weer terug kunnen vinden, is echt fantastisch werk. Dat doe ik soms als spiegel, soms als luisterend oor. Ik kijk met name naar het gedrag en of de keuzes die gemaakt worden wel passen naar wat iemand wil bereiken en leg de link met fysieke en de mentale gezondheid.

Tot zover het professionele stuk. Toen ik zwanger werd begon voor mij een hele nieuwe reis: die van aanstaande mamma. Maar naast alle mooie momenten die de zwangerschap en later het moederschap mij bracht, vond ik het ook best zwaar. Mijn eigen wolk was niet bepaald roze en ik heb behoorlijk moeten wennen aan mijn nieuwe identiteit als mamma. Het is fantastisch maar ook heel overweldigend en uitdagend tegelijkertijd.

Ik was eenzaam, gestresst, somber en overprikkeld. En stond hierin voor mijn gevoel ook alleen. Als een soort van alien onder alle blije kersverse moeders en ik raakte mijzelf dan ook volledig kwijt. Ik kreeg voor mijn gevoel niets voor elkaar, voelde me leeg en nutteloos en daar schaamde ik me dan weer voor. Voelde me ook steeds meer ‘afgestompt’. Alsof de wereld keihard doordraaide en ik er geen onderdeel meer van was. 

"Natuurlijk was ik blij dat ik mamma zou worden. Maar als je de hele dag boven de WC hangt, voel je je ook gewoon intens klote en wil je dat kunnen uiten. Ik wel althans."

De rollercoaster waar je in deze periode in zit en met welke gevoelens dit gepaard kan gaan is met geen pen te beschrijven en maar moeilijk te begrijpen voor de omgeving. Door mijn eigen ervaring besloot ik mij daarom specifiek gaan richten op de begeleiding van zwangere vrouwen en jonge moeders.

Ik leer je hoe je in allerlei omstandigheden dicht bij jezelf kunt blijven en laat je weer vertrouwen op jezelf en jouw lichaam. Bied hulp bij het bespreekbaar maken van jouw wensen, keuzes en rechten. Leer je hoe je mee kunt gaan in alle veranderingen. Dat het ok is als je het allemaal even niet meer weet. Leer je weer te ontspannen. Allemaal op een pure en oprechte manier, om je zo volledig in vertrouwen en ontspannen wijze naar jouw bevalling en binnen het moederschap te begeleiden.

5FA7D1E5-DC78-4932-A7FE-AE9974B24754_1_201_a

Al mijn kennis als Vitaloog dragen hier zeker aan bij. Voeding, beweging, ademhaling, ontspanning, slaap, stress, het immuunsysteem, energiemanagement en het doorbreken van patronen zijn namelijk hele belangrijke aandachtspunten tijdens een zwangerschap én de periode erna. Alles werkt tenslotte met elkaar samen.

Dus ben je er klaar voor om weer de krachtige, liefdevolle moeder te worden die je bedoeld bent te zijn?

Je staat er niet alleen voor, ik help je graag. 

Scroll to Top